Om mijn werkwijze uit te leggen begin ik bij de uitleg van het logo. Het logo bestaat uit een onderliggende balk met de Griekse hoofdletter delta:
De onderliggende balk is de basis waaruit al wij mensen zijn gevormd. Het is het fundament waar wij uit bestaan zonder invloeden van buitenaf. Deze basis staat bij ons voor wie je zou kunnen zijn. De delta staat voor verschil of verandering. Door alle invloeden van buitenaf (zoals opvoeding, positieve ervaringen, traumatische ervaringen, vrienden, omgeving) ontwikkelen wij gedragingen die wel of niet bijdragen aan een fijn leven. Deze gedragingen leiden namelijk tot reacties uit de omgeving, want daar zijn ze voor ontwikkeld. Soms kunnen we zoveel van elkaar verschillen dat we van elkaar vervreemd lijken. Maar wat wil jij? En wat wil de cliënt nu écht?
In de kern lijken wij allemaal op elkaar, hoe erg we ook verschillen. Wat Equal Basics doet is teruggaan naar de basis zoals wij al miljoenen jaren reageren op onze omgeving, om bij de cliënten het vertrouwen te herstellen in zowel zichzelf als hun omgeving. Doordat de theorie achter de aanpak voor eenieder grijpbaar is, kan elke organisatie of hulpverlener er zijn eigen draai aan geven. De hulpvraag van de cliënt heeft geen invloed op de toepassing van de methodiek. Aan de hand van hechtingstheorieën en traumagerelateerde gevoelens/gedachten/gedrag bieden we een aanpak die trajectoverstijgend kan bijdragen aan een efficiëntere ondersteuning voor het behalen van doelen die uw hulpverleners hebben opgesteld met de cliënt.